Foto: Trym Ivar Bergsmo
Du er her: Hovedside - Nyheter
Musikere fra Vesterålen til Donegal i Irland

Kultursamarbeidet i Vesterålen og Donegal County Council samarbeider om å arrangere konserter i Irland med musikerer fra Vesterålen og Donegal. Besøket er et gjensvisit mellom musikere fra Vesterålen og det suksessfulle irske jentebandet The Henry Girls fra Donegal.

I mars 2015 var Andøy, Bø og Øksnes kommune vertskap for en konsertturnè i Vesterålen med The Henry Girls. The Henry Girls består av søstrene Karen, Lorna og Joleen McLaughlin, og de spiller tradisjonell irsk musikk iblandet pop, folk og roots. Lokale musikere fra de 3 kommunene deltok i The Henry Girls konsertturnè i Vesterålen. Dette var Eventyrlandet fra Andøy, Julie Willumsen fra Bø og Ann-Iren Hansen fra Øksnes. Eventyrlandet består av Tone Skagen, Trond Lind-Hansen, Fredrik Roksøy Sakariassen og Thomas Pareli Seines.

 
Denne uka reiser de 6 musikerne fra Vesterålen til Donegal for å spille to konserter i lag med The Henry Girls. Torsdag er det konsert i det regionale kulturhuset i Letterkenny, den største byen i regionen Donegal. Fredag spiller de i St. Buadan’s Church, i Culdaff, som ligger i nærheten av den lille landsbyen The Henry Girls kommer fra.

Med på turen til Donegal deltar også administrasjonen og politikere fra Vesterålen kulturutvalg, samt kultursjefer fra kommuner i Vesterålen. Donegal County Council har laget eget program for denne delen av delegasjonen. Målet med besøket er å videreutvikle det internasjonale kultursamarbeidet som Kultursamarbeidet har hatt med Donegal County Council siden 2007.
 


Søk etter ord:


 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Trym Ivar Bergsmo • 2002-2017 © Systems by NorNet.no