Foto: Trym Ivar Bergsmo
Du er her: Hovedside - Nyheter
Tildeling av Artist in residency Vesterålen

I samarbeid med Kulturkontorene i Bø og Andøy, tar Kultursamarbeidet imot to kunstnere på residencyopphold i høst. Dette som en del av Kultursamarbeidets internasjonale samarbeid med Donegal i Irland og Øst-Island.

 
  Iris Lind Sævarsdottir
Caren Blaney fra Irland og Iris Lind Sævarsdottir fra Island er valgt blant totalt 15 søkere. Begge kunstnere kommer i høst til Vesterålen for å være på et 2 ukers bo- og arbeidsopphold.

Iris kommer fra Øst-Island og skal bo i 2 uker på "Hildreland" i Bø. Hun har kunstutdannelse fra universitetet på Island og fra Winchester School of Art, Southampton University.

 
  Caren Blaney
Caren kommer fra Irland og skal bo i 2 uker på "Fjøset" på Bleik. Hun har kunstutdannelse fra Sherman Crawford College of Art and design, Cork City.

Artist in Residency Vesterålen er støttet av Nordland fylkeskommune, og vi er en del av fylkeskommunens nettverk og satsning på kunst. Målet er å tilføre nye impulser og skape nye kontakter. Gjennom ordningene får søkerne dekket reise og opphold. Kunstnerne oppfordres til å «gi noe tilbake» til Vesterålen, slik som f.eks. workshop, forelesning, visning eller lignende under sitt opphold.
 


Søk etter ord:


 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Trym Ivar Bergsmo • 2002-2017 © Systems by NorNet.no