Foto: Trym Ivar Bergsmo
Du er her: Hovedside - Nyheter
Laterna Magica 2016

Velkommen til Laterna Magica 2016
Vi ønsker velkommen til den 25. Laterna Magica filmfestival. Hovedmålgruppen for festivalen er barn og ungdom, men også voksne er velkommen som publikum. 24 år etter etablering av Laterna Magica, er vi glade for at festivalen fortsatt inspirerer mange unge filmskapere til å levere film til filmkonkurranse.

 
For de unge filmskaperne i Vesterålen, er det Filmfesten som er høydepunktet under festivalen. Her deler vi ut priser, og vinnerfilmene og klipp fra alle innsendte filmer vises. Det hele vil bli satt sammen i et sceneshow regissert av Nikoline Spjelkavik.

I år er Verdensrommet tema for Laterna Magica. Publikum vil på forskjellige måter møte temaet under årets festival.

Festivalen synes det er viktig å holde kontakt med filmskapere fra Vesterålen som har flyttet fra regionen. Derfor har vi invitert Torfinn Iversen fra Sortland til årets festival. Torfinn begynte sin filminteresse gjennom Laterna Magica, og vi håper han kan inspirere dagens deltakere til videre satsning på film.

I 2015 satte vi publikumsrekord for arrangementet «Film i friluft». Vi håper at været og publikumsoppslutningen blir like bra i år.

Velkommen på våre arrangementer!

Vibeke Suhr, daglig leder i Kultursamarbeidet

Les programmet her


 


Søk etter ord:


 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Trym Ivar Bergsmo • 2002-2017 © Systems by NorNet.no